Régi, antik, dedikált, gyűjtői könyvek értékbecslése és felvásárlása

Kíváncsi arra, hogy mekkora lehet 100 éves könyveinek értéke? A Diófa Antikvárium szakértő csapata témától és kortól függetlenül ingyenesen vállalja régi, antik, dedikált, gyűjtői könyveinek értékbecslését. Keressen minket bizalommal! A könyvek értékének megállapítását követően akár teljes könyv hagyatékát és papírrégiség gyűjteményeit is felvásároljuk készpénzért, és díjmentesen el is szállítjuk!

Antik, gyűjtői, dedikált, bibliofil könyvek értékbecslésének menete:

  • Vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailen vagy telefonon.
  • Ha néhány tételről van szó, akkor készítsen a könyvek borítóiról, címoldalairól, dedikációkról, esetleges hibákról képet és azt küldje el nekünk. Becsüs kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot és tájékoztatja a könyvek értékéről.
  • Ha több könyvről van szó, akkor kérjen helyszíni kiszállást, ahol szakértő kollégánk azonnal megállapítja a könyvek értékét.
konyvertekbecsles

Mitől válik egy könyv különleges, gyűjtői tétellé?

  • Számít a könyv kötése: bőr, félbőr, pergamen, különleges kötésű kiadvány
  • Dedikált, szerző által aláírt tételek ára mindig magasabb
  • Sorszámozott, limitált
  • Nem csak a könyvek kiadási éve számít, nagyon fontos hogy milyen állapotban van a könyv.

Az antik könyvek gyűjtői műtárgyként kezelik ezeket a tételeket, így a régi könyvek értéke nagyban függ attól, hogy milyen állapotban vannak. Szakadt, sérült, hiányos kiadványok töredékét érik az épségben megőrzött társaikhoz képest.

Mitől függhet egy akár 100 éves antik könyv értéke?

Akár 20 éves, akár 100 éves, vagy netán még ennél is régebbi könyvről van szó, az értéke rengeteg dologtól függhet. Ilyen például a könyv állapota, témája, a mű irodalmi értéke, vagy az, hogy hányadik kiadásról van szó. Ami persze ennél is fontosabb, az az, hogy jelenleg milyen a könyv aktuális piaci keresettsége. Egy antik könyv értéke akár csökkenhet is az idő múltával, ha azóta olcsóbb kiadásban újra kinyomtatták. A napjainkban már nehezen beszerezhető darabok viszont annál inkább értékesek lehetnek. Főleg, ha egy neves író által dedikált darabról van szó.

Antik könyvek értékbecslése a Diófa Antikváriumnál – miért érdemes minket választania?

Mivel igen sok tényezőtől függhet egy antik könyv értéke, ezért csakis megbízható, tapasztalt szakértő segítségével lehet megállapítani, hogy mekkora összeget lehet remélni annak eladásából. László Attila, a Diófa Antikvárium alapítója már 2010 óta foglalkozik antik könyvek értékbecslésével, szerteágazó tudását pedig már tanulmányai alatt is megalapozta a könyvtár történelem szakon. Munkája egyben a szenvedélye is!

Arról nem is beszélve, hogy a Diófa Antikváriumnál teljesen ingyenesen zajlik a régi könyvek értékbecslése, valamint nem csak Budapesten, de az ország egész területén ingyenes kiszállással érkeznek meg kollégáink az Ön által megadott címre.

konyv_ertekbecsles

Az antik könyvek értékbecslését követően a következő díjmentes szolgáltatásokat tudjuk Önnek biztosítani:

  • Régi, használt könyvek vétele: felvásároljuk használt könyveit, de akár több tízezer darabból álló hagyatékát vagy könyv gyűjteményét is. A könyvek megvételéért cserébe készpénzzel fizetnek Önnek kollégáink, és díjmentesen el is szállítják könyveit. Nagyobb tételek esetén sem tart ez több mint 1-2 napnál.
  • Antikvárium aukció: az antik könyvek eladásának egy másik módja ez, amivel akár még magasabb árat kaphat papír régiségeiért. Ezért is van szükség a régi könyvek értékbecslésére és állapotfelmérése. Ezek alapján megválogatjuk Önnek, hogy mely könyveket vásárlunk fel közvetlen Öntől, és melyek azok, amiket érdemes eljuttatni egy könyv aukciós házhoz.
  • Könyv adományozás könyvtárnak és más rászorulóknak: nem csak üzleti alapon működik a cégünk. Könyvadományait is elszállítjuk és eljuttatjuk oda, ahol szükség van rájuk!

Nem csak a régi könyvek értékbecslését vállalják a Diófa Antikvárium munkatársai

Az antik könyveken kívül egyéb papírrégiségek ingyenes értékbecslését is vállaljuk! Keressen minket bizalommal, ha képeslap, autogram, oklevél, fénykép, kitüntetés vagy plakát gyűjteményének szeretné megállapítani az értékét!

Elérhetőségeink: