Könyv adományozás Budapesten

Sok olyan kiadvány van, amely a nagyon magas példányszáma miatt nem, vagy nagyon nehezen értékesíthető, ezeket a könyveket igyekszünk szociális intézményekhez, idősotthonokba eljuttatni, ahol még forgatják azokat.
Az adományozás előtt érdemes felmérni, hogy csak olyan könyvek kerüljenek átadásra, amelyeknek az állapota megfelelő, dohos, szétszakad, könyveket nem tudunk adományozni.

Sokan hajlamosak vagyunk arra, hogy felhalmozzuk otthon a régi, használt könyveinket, amiktől érzelmi okokból egyszerűen nincs szívünk megszabadulni. Előbb-utóbb azonban észrevesszük, hogy már alig férünk el otthon a sok papírrégiségtől, és feleslegesen porosodnak a még jó állapotban lévő könyveink a padláson vagy a pincében. Ilyen esetben sokan kiviszik őket lomtalanításkor az utcára, ahol „szabad prédává” válnak, de sajnos arra is van példa, hogy egyesek végső pusztulásra ítélik őket az otthoni szemetesben.

Pedig van egy sokkal kézenfekvőbb (és társadalmi szerepvállalás szempontjából is hasznosabb) megoldás arra, hogy megszabaduljunk a régi és használt könyveinktől: ez pedig nem más, mint az adományozás. Budapesten és más városokban is rengeteg olyan intézmény van, ahol szívesen fogadnak több témában is könyvadományokat.

konyv_adomanyozas

Elérhetőségeink:

Használt és régi könyvek adományozása: miért érdemes felkeresni a Diófa Antikvárium csapatát?

A használt könyvek adományozása (főleg, ha nagyobb tételről van szó) egy rendkívül praktikus megoldás arra, hogy megszabaduljon a már feleslegessé vált könyveitől, és hogy ne vesszenek azok kárba. A régi könyvek eladományozásával könyvtáraknak, iskoláknak, de akár fogházaknak és kórházaknak is segíthet.

A Diófakönyvfelvásárlás segítségével sokkal egyszerűbben megoldhatja használt könyvei elajándékozását, hiszen nem Önnek kell külön-külön felkeresnie könyvtárakat és szeretetszolgálatokat, hogy leegyeztesse velük a könyvadományok átvételének részleteit.

A könyvadományok felmérését követően pedig díjmentesen el is szállítjuk a régi könyveit az Ön által megadott címről. Használt könyvei állapotfelméréséről is gondoskodunk, és eljuttatjuk őket a könyvtáraknak és más rászoruló intézményeknek.

Ne dobja ki feleslegessé vált használt könyveit! Lépjen velünk kapcsolatba, ha egyszerűen meg szeretné oldani régi könyvei eladományozását! Így sokkal könnyebben megszabadulhat a felhalmozott papírrégiségeitől.

Milyen egyéb lehetőségek vannak a könyvadományokon kívül a Diófakönyvfelvásárlásnál?

A használt és régi könyvek adományázáson kívül a könyvfelvásárlási szolgáltatásunkat is választhatja, ha pénzt is szeretne keresni a könyveinek és felhalmozott papírrégiségeinek eladásával. Ez a szolgáltatás szintén díjmentes, beleértve a kiszállást, valamint az antik könyvei értékbecslését és elszállítását. Így azonnali készpénzes fizetésért is megszabadulhat a régiségeitől: keressen minket bátran, akkor is, ha adományozás helyett inkább eladná a saját vagy megörökölt használt könyveit!