Antikvárium aukció - használt, régi könyv aukciók Budapesten

Eladná régi könyveit? Használt könyveinek eladását online aukciók keretein belül is meg tudjuk oldani. Keresse fel a Diófa Antikvárium munkatársait, akik tájékoztatják ennek menetéről.

Dedikált, bibliofil, gyűjtői könyveket érdemes árverésre beadni a Diófa Antikváriumhoz.
Elérhetőségeink egyikén keressen minket, és részletes információt szolgáltatunk a birtokában lévő becses kiadványokról.

konyvaukcio

Elérhetőségeink:

Hogyan működnek a budapesti könyv aukciós házak?

Mielőtt egyáltalán eljuttatnánk régi könyveit egy könyv aukciós házhoz, azt is meg kell állapítanunk, hogy egyáltalán erre alkalmasak-e. Ugyanis nem minden egyes könyvet lehet aukcióra bocsátani. Bizonyos papírrégiségek értéke egyszerűen nem éri el azt a szintet, hogy megérje rájuk licitálni, vagy egész egyszerűen a könyv témája vagy állapota miatt nem várható rá elegendő kereslet. 

Egy könyv aukciós házban magas minőségi követelményeket támasztanak az antik könyvekkel és az egyéb papírrégiségekkel szemben. Ezért sokkal komolyabban is szűrik az odaérkező darabokat. Ezeken a könyveken tehát részletes állapotfelmérést is kell végeznünk, ha antikváriumi aukcióra kívánja bocsátani őket.

Egy könyv aukciós házban licitálás alapján dől el, hogy kihez jutnak el végső soron a papírrégiségei és antik könyvei. Az úgynevezett „kikiáltási árat” (az az ár, amivel indul a licitálás) az antikvárium aukció szervezője szokta eldönteni előzetes egyeztetés alapján.

Antikvárium aukció: miért éri meg a régi könyveinek az eladását a Diófakönyvfelvásárlás csapatára bízni?

Az antik könyvek és papírrégiségek becsült értéke sem utolsó szempont, ezért is érdemes felkeresni a Diófakönyvfelvásárlás munkatársait. Szakértő kollégáink Budapesten és azon kívül is elérhetők ingyenes kiszállással, és díjmentesen elvégzik antik könyveinek az értékbecslését.

Így máris kaphat arról információt, hogy körülbelül milyen összeget remélhet az olyan régi könyveitől, amelyek egy antikvárium aukció keretein belül kerülnek eladásra. Arról nem is beszélve, hogy így biztos lehet abban, hogy megfelelő kikiáltási áron indulhat majd a licitálás az antik könyveire, mivel munkatársaink a könyv aukciós ház szervezőivel is egyeztetnek majd az Ön nevében.

Mivel az antikvárium aukció során általában nincsen felső határa a licitálásnak, így jó eséllyel a piaci árnál magasabban is elkelhetnek régi könyvei. Ráadásul a Diófakönyvfelvásárlás munkatársait egyéb papírrégiségek értékbecslésével kapcsolatban is felkeresheti, témától függetlenül, ha nem csupán antik könyveit szeretné aukcióra bocsátani!

Konyv_aukcio

Az antikvárium aukciókon kívül is van más megoldás a régi könyvek eladására – ezért is érdemes felkeresni a Diófakönyvfelvásárlás munkatársait

Akkor sem kell kétségbe esnie, ha netán az antik könyveinek értékbecslését követően kiderül, hogy azok nem bocsáthatók semelyik könyv aukciós házhoz Budapesten. Ilyen esetben érdemes élnie a könyvfelvásárlás szolgáltatásunkkal: megválogatjuk Önnek, hogy melyek azok a könyvek, amelyek eladásra kerülhetnek egy antikvárium aukció keretein belül, és melyek azok, amelyeket a Diófakönyvfelvásárlás csapata közvetlenül felvásárol Öntől. 

Így már azonnal készpénzhez juthat régi könyveiért, és ingyen el is szállítjuk őket a felvásárlást követően!